نيما در 21 ابان ماه سال 1276 در منطقه كوهستاني كجور و روستاي يوش زاده شد. سرزميني كه با كوه هاي بلند و چشمه هاي فراوانش، شايستگان بسياري را در دامان خود پرورش داد و نقش فراواني را در حيات اجتماعي ايران ايفا نمود. نيما فرزند ابراهيم خان و طوبي مفتاح بود. پدرش از مبارزين و مشروطه خواهان بود و در تاسيس انجمن طبرستان نقش موثري داشت. پدربزرگ نيما، ميرزا علي خان نام داشت و نايب الاياله مازندران در عصر ناصري بود. خدمات فراواني در دوره مسئوليت خود به يادگار گذاشت. نيما يوشيج نيز يكي از برجستگان تاثيرگذار در تاريخ شعر ايران است كه به تحولي عظيم و بنيادين در شكل و محتواي شعر چند هزار ساله ايران پرداخت و نام خود را به عنوان پدر شعر نو ايران ماندگار كرد..
در دامنِ اين مخوفْ جنگل وين قُلِّه كه سَر به چرخ سوده است، اينجاست كه مادرِ منِ زار گهواره يِ من نهاده بوده است، اينجاست ظهورِ طالعِ نحس كامد طفلي زبونْ به دنيا، بيهوده بپروريد مادر عشق آمد و در وي آشيان ساخت، بيچاره شد او زِ پاي تا سر دل داد ندا بدو كه: برخيز اينجاست كه من به ره فتادم بودم با برّه ها هم آغوش ابر و گُل و كوه پيش چشمم آوازه يِ زنگِ گلّه در گوش با ناله يِ آب ها همآهنگ اينجا، همه جاست خانه يِ من جايِ دلِ پُر فسانه يِ من اين شوم و زبونْ دلم كه گم كرد از شومي اش آشيانه ي من اينجاست نشانِ بچّگي ها
امام محمد باقر از امیر المومنین (ع) روایت فرموده: هنگامی كه آیت الكرسی نازل شد رسول خدا (ص) فرمود آیه الكرسی آیه ای است كه از گنج عرش نازل شده و زمانی كه این آیه نازل گشت هر بتی كه در جهان بود با صورت به زمین خورد.
در این زمان ابلیس ترسید و به قومش گفت :"امشب حادثه ای بزرگ اتفاق افتاده است باشید تا من عالم را بگردم و خبر بیاورم.
ابلیس عالم را گشت تا به شهر مدینه رسید مردی را دید و از او سوال كرد: " دیشب چه حادثه ای اتفاق افتاد"
مرد گفت "رسول خدا فرمود:" آیه ای از گنج های عرش نازل شد كه بت های جهان به خاطر آن آیه همگی با صورت به زمین خوردند. ابلیس بعد از شنیدن حادثه به نزد قومش رفت و حادثه را به آن ها خبر داد.
غم غریبی و غربت چو بر نمیتابم روم به شهر خود و شهریار خود باشم.
شهریار از بدو ورود به تهران با استاد ابوالحسن صبا آشنا شده و نواختن سه تار و مشق ردیفهای سازی موسیقیایرانی را از او فرا میگیرد. او همزمان با تحصیل در دارالفنون به ادامه تحصیلات علوم دینی میپرداخت و در مسجد سپهسالار در حوزه درس سید حسن مدرس حاضر میشد
درسال ۱۳۰۳ وارد مدرسه طب میشود واز این پس زندگی شور انگیز و پرفراز و نشیب او آغاز میشود. در سال ۱۳۱۳ و زمانی که شهریار در خراسان بود پدرش حاج میرآقا خشکنابی فوت میکند. او سپس در سال ۱۳۱۴ به تهران بازگشته و از این پس آوازه شهرت او از مرزها فراتر میرود. شهریار شعر فارسی و ترکی آذربایجانی را با مهارت تمام میسراید و در سالهای ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۰ اثر مشهور خود حیدر بابایه سلام را میسراید. گفته میشود گه منظومه “حیدربابا” در شوروی به ۹۰ درصد زبانهای جمهوریهای آن ترجمه و منتشر شده است
در تیر ماه ۱۳۳۱ مادرش درمیگذرد. در مرداد ماه ۱۳۳۲ به تبریز آمده و با یکی از بستگان خود به نام خانم عزیزه عمید خالقی ازدواج میکند که حاصل این ازدواج سه فرزند به نامهای شهرزاد و مریم و هادی هستند
در حدود سالهای ۱۳۴۶ آغاز به نوشتن قرآن، به خط نسخ نموده که یک ثلث آن را به اتمام رسانده و دیوان اشعار فارسی استاد نیز چندین بار چاپ و بلافاصله نایاب شده است. در مدت اقامت در تبریز سهندیه را میسراید. در سال ۱۳۵۰ مجدداً به تهران مسافرت نموده و تجلیلهای متعددی از شهریار به عمل میآید. ولی در سال ۱۳۵۴ داغ دیگری از فوت همسر به دلش مینشیند
در سال ۱۳۵۷ شهریار با حرکت انقلاب همصدا شد. در اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۳ تجلیل باشکوهی از استاد در تبریز به عمل آمد. شهریار به لحاظ اشتهار در سرودن اشعار کم نظیر در مدح امیر مومنان و ائمه اطهار به شاعر اهل بیت شهرت یافته است
شهریار در سالهای آخر عمر در تهران اقامت داشت. دوست داشت به شیراز برود و در آرامگاه حافظ باشد ولی بعد از این فکر منصرف شد و به تبریز رفت. او آخرین روزهای عمرش در بیمارستان مهر تهران بستری شد و در ۲۷ شهریور ماه ۱۳۶۷ در همان بیمارستان او پس از یک دوره بیماری درگذشت و بنا بر وصیتش او را در مقبرةالشعرا به خاک تبریز سپردند
بدینوسیله از پسرعموی عزیزم جناب آقای حسین ابراهیمی که نهایت زحمت راجهت تهیه وارسال قسمتی از عکسهای ثبت شده در وبلاگ روستای گردشی متحمل گردیده اند تقدیر وتشکر نموده وامیدوارم درتمام مراحل زندگی درصحت وسلامتی موفق وموید باشند.وازهمینجا ازهمه هم محلیهای گرامی درخواست همکاری را دارم.
با نهایت تاثروتاسف ضایعه درگذشت شادروان سید محمد احمدی لنگری را به اهالی محترم روستای گردشی وخانواده محترمشان تسلیت عرض نموده وبرای آنمرحوم طلب آمرزش مینمائیم.
حاشیههای اولین اکران «مادر سرزمین من» در دانشگاهتهران+عکس
خبرنامه دانشجویان ایران: مستند «خاتون دِدا،مادر سرزمين من»در دانشکده حقوق و علوم سیاسیدانشگاه تهران به همراه سازنده و عوامل فیلم اکران و رونمایی شد.
به گزارشخبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛مستند «خاتون دِدا،مادر سرزمين من»بههمت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوقو علوم سیاسی دانشگاه تهران به همراه سازنده و عوامل فیلم اکران و رونماییشد.
اينجا روستاست. جايي كه آسمان، زمين، عشق، هوا، سادگي و حقيقت زندگي مال روستايي است. زندگي در روستا رسم خوشايندي است. كوچههاي خاكي و در هم گره خورده، خانههايي از خشت و گل با درهاي چوبي قديمي، انگار كه به زندگي روستا چهرهاي شاعرانه بخشيده. دستان پينهبسته پيرمرد روستايي نيز حكايت پيوند كار و تلاش با زندگي روستايي است.زندگي روستايي آرام و آهسته پيش ميرود. زندگي روستا هنوز هم خالي از سر و صداست و فرسودهشدن از سختيها و هياهوي زندگي شهرنشيني غايب هميشگي آن. در روستاست كه شاديها و غمها تقسيم ميشوند. آدمهاي روستا به هم نزديكترند و آنجاست كه همسايه از حال همسايه خبر دارد.آدمهايي كه هميشه در جستجوي زندگي آرام و به دور از ازدحام شهرها هستند، تصويري شاعرانه از روستا در ذهن خود دارند و براي همين است كه خيلي وقتها ميگويند خوشا به حالت اي روستايي. روستايي خبر از بوقهاي پي?درپي ماشينها و هياهوي شهرنشيني ندارد.
زندگي شهري اما نقطه مقابل روستاست و گذران زمان در شهر خود قصهاي متفاوت از روستا دارد. زندگي شهري مهارت و فوت و فن خاص خود را طلب ميكند. در شهرها انگار پاياني براي سر و صدا و هياهو نيست. صداي خيابانها، ماشينها و آدمها آنقدر آزاردهنده است كه گاهي به سرت ميزند همه چيز را رها كني و به كنجي دنج پناه ببري، البته اگر بتوان در شهرها جايي اين چنين يافت. زندگي شهري، زندگي آرام و بيدغدغهاي نيست.آدمها در شهرها هر روز بيتفاوت از كنار يكديگر ميگذرند. ارتباطها در شهرها جزيياند و زود گذر. آدمها نسبت به هم بيتفاوتند و غرقشدن در شلوغي و هياهوي شهرها مرگ صميميتها و عاطفههاست. شهر انگار كه دنياي بيگانههاست
دستان پينهبسته پيرمردان روستايي نيز حكايت پيوند كار و تلاش با زندگي روستايي است.
درروز جمعه مورخ 26/3/91 همزمان با ايام شهادت امام موسي ابن جعفر(ع) و بمنظور بزرگداشت مقام ومنزلت شهداي گرانقدر ازساعت 10صبح لغايت 2بعدازظهرمراسم يادواره پنج تن از شهداي معظم روستاي گردشي باحضور اهالي و خانواده هاي محترم شهداي منطقه ومسئولين استان و شهرستان درحسينه بالامحل برگزار گرديد . اين مراسم معنوي با اجراي برادر سقا حمزه و مداحي برادر نجفي و سخنراني حجة الاسلام سهرابي مدير كل محترم اوقاف وامور خيريه استان مازندران همراه بودكه با قرائت اشعار و روايت واحاديث ومطالب درخصوص فرهنگ ايثار وشهادت توسط مجري محترم درطول برنامه ، برادر نجفي دروصف مقام والاي شهدا كه با تاسي از اباعبداله الحسين (ع) وحضرت ابوالفضل العباس (س) جان خود را تقديم اسلام نمودند مداحي نمودند وهمچنين حجة الاسلام سهرابي درمورد نحوه زندگي امام موسي كاظم (ع) و اسارت ايشان در زندان هارون الرشيد و مقايسه ان دوران با دوره دفاع مقدس ، ذكر مصيبت اهل بيت را نمودند وكه جو روحاني برمجلس حاكم شد.
یکی از برکات برگزاری یادواره امسال این بود که حاج اقای سهرابی به اتفاق حجّّّه الاسلام قربانی ریاست محترم اوقاف شهرستان ساری ازبنای امامزاده محمد بازدید بعمل اورده وقول مساعد دادن تا در اولین فرصت نسبت به تامین اعتبار بمنظور ساخت بنای جدید و مسجد درمکان فوق اقدام شود. << انشااله >>
درحاشيه مراسم از پهلوان علي شفيع زاد،جوان ورزشكار و تلاشگر روستا يمان بمنظور كسب مقام نايب قهرماني آسيا دررشته كشتي تجليل بعمل آورده و هدايا توسط آقاي حسيني نژاد فرماندارساري و اقاي زاهدي بخشدار كليجانرستاق و مهندس نقيبي ريس شوراي اسلامي ساري و اقاي شريفي مدير كل صداوسيماي مركزسمنان تقديم گرديد.
وبعداز برپايي نماز جماعت به امامت حجة الاسلام شريفي و پذيرايي ناهار توسط اهالي مراسم باذكر فاتحه به پايان رسيد ورويهم رفته مراسم خوبي بود. بنده به نوبه خودم از زحمات كليه كساني كه دربرگزاري اين مراسم به هرطريق متحمل زحمت شدند كمال تشكررادارم. دست تك تك اعضاي محترم ستاد يادواره و اهالي محترم را به گرمي ميفشارم وارزوي تو فيق مينمايم.
نوروز در تمام کشورها که عید نوروز را جشن می گیرند تقریبا" به یک شکل بر گزار می گردد.
دراكثرروستاهاي مازندران رسومات عید نوروز مثل هم است
پیشواز عید:
-گرد گیری از منازل وتعمير ديوارهاي منازل
- تهیه لباس عید
-تهیه حلوا
-پخت آش گزنه
- آماده کردن سبزه و......
1-گرد گیری از منازل در همه جا مرسوم است . ونيزدیوارهای گلی راتعمیر کرده وخاک سفید ی را تهیه وبجای رنگ اميزي بر روی دیوار می زنند:
اعتقاد براين است در سال جدید یک تکه لباس هم شده باید نو وتازه باشد .درقديم برای همین منظور پارچه تهیه کرده وخیاط به منزل می آوردند وبرای همه اعضای خانواده لباس می دوختند.
..
تهیه حلوا ( پیست کنده حلوا)
Pist kondeh halva
که از(دشو) شیره خرمالوی جنگلی وآرد برنج تهیه می شود وكارهر کسی هم نيست.
آغوز حلوا ( حلوای گردو) گندم آرد حلوا(حلوا با آرد گندم)- پشت زیک که از کنجد وشکر تهیه می شود
-آخرین چهارشنبه پایانی سال پخت آش گزنه مرسوم بوده واکنون هم پخته می شود .
-پخت کماج از شیر و برنج وکلوچه از آرد وروغن وتخم مرغ و.... از دیگر برنامه هاي قبل از عید درقديم ترهابودكه متاسفانه الان كمتر جايي به چشم ميخورد.
-جهت تهيه سبزه مقداری گندم را در ظرف ریخته وخیس داده ودر جای مناسب قرارداده تا سبز شود
- غروب اخرين روز سال تعدادی مشعل درست کرده که (به جای شمع امروزی) وبه نیت اموات در جلوي درب ورودي منازل و قبرستانها روشن می کنند .
سفره عید:
سفره عید تشکیل می شود از قرآن –سبزه –حلوا- تخم مرغ رنگ شده- ميوه وشیرینی- وکاسه آب –آینه – وچراغ روشن- شاخه ای ازشکوفه-( کماج- کلوچه محلی درقديم)-و....
روز عید:
پوشیدن لبا س نو وپهن کردن سفره عید از صبح زود انجام می گيرد ودر بین همه خانواده ها یک نفر گه برای آنها شانس می آورد بعنوان (مادرمه ) انتخاب وقبل از سال تحویل در بیرون اتاق ایستاده تا سال تحویل شود آنوقت همراه با یک سینی که در آن قرآن وسبزه قراردارد وارد خانه می شود.
واعضای خانواده ضمن روبوسی به او عیدی می دهند واین شخص شاید (مادر مه) خانواده دیگر هم باشد
اگر تحویل سال در اول صبح باشدبعداز صبحانه بهمراه دیگران به قبرستان رفته وبعد از زیارت اهل قبور به دیدن فرد مسن محل یابه منزل کسی که دغدار بوده وعزیزی را از دست داده ونيز ديدارخانواده شهدا می روند.
بعد از آن که اهالي از منازل خودخارج شده و بصورت انفرادی از منازل خانواده های عزیز ازدست داده و بزرگان وخانواده محترم شهدا سرکشی کردند ازپراكندگي درآمده ودر يكجا جمع ميشوند تا از اولين خانه درمحل شروع به ديد وبازديددسته جمعي مينمايندوبعلت زيادبودن جمعيت همه داخل اتاق ها جا نمی شوند ویکی از افراد مقداری از آنچه بر روی سفره داخل اتاق هست را به بیرون می آورد وبین دیگران تقسیم می کند و چيزي كه طرفدار بيشتري دارد تخم مرغ پخته ورنگ شده سر سفره بوده ویکي از کارها که همه را سرگرم می کند بازی با تخم مرغ (مرغنه جنگي)ميباشدوهر تخم مرغی که بشکند به برنده تعلق ميگيرد .اين مراسم تا آنجا ادامه دارد که به همه منازل سرکشی میكنند وهمه موظفند حضور یابند حتی افرادی که باهم کدورتی داشته باشند ،این باعث آشتی کنان آنان هم میشود. وبعد از چند منزل در جائی که از قبل آماده شده بود چای می خورند وخلاصه کلام اینکه این روز بیاد ماندنی می شود تا سال بعد.........
عکسهای زیر توسط پسرعموی عزیزم آقای حسین ابراهیمی تهیه وارسال شد ضمن تشکر ازایشان امیدوارم ببینیدو لذت ببرید.
خدایابرای تک تک مردم روستا-شهر و کشورم آرزوی سلامتی را دارم
انشاءالله که سال 91 سالی پر برکت و پیشرو برای کشورمانباش...
خدایا آسایش و آرامش را به میهنم عطا کن.
خدایا گناهانمان را ببخش و در سال جدید راهنما و یاور و هم راهمانباش
همزمان با ایام اله مبارک دهه فجر درروز سه شنبه 90/11/18 باحضور خانواده های معظم شهدا واهالی محترم - حاجی کهنسال معاونت عمران ومسکن بنیادشهید وامور ایثارگران مازندران -حاجی رمضانزاده ریاست بنیادشهید ساری وآقای زاهدی بخشدار کلیجان رستاق پروژه ساماندهی گلزار شهدا روستای گردشی افتتاح گردید. این گلزار دارای ۳ شهید بوده و ساماندهی ان دراواخر سال ۸۹ اغاز و درسال۹۰پایان یافت. گلزار شهداي روستاي گردشي ساري افتتاح شد.
بادرخواست شورای اسلامی واهالی محترم وپیگیری مجدانه انها وباهمکاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی وبخشداری وشرکت اب وفاضلاب روستایی استان وشهرستان وهمچنین باپرداخت خودیاری ازسوی اهالی -چاه اب در کنار رودخانه حفر و با تخصیص اعتبار ازسوی استانداری دولت محترم دهم شرکت اب وفاضلاب روستایی اقدام به ساخت ۲منبع ذخیره ولوله کشی ازمحل چاه به منبع ونیز تادرب منازل اهالی واختصاص کنتوربه مردم نموده ودر دی ماه سال ۹۰ به بهره برداری رسید.جادارد ازهمه عزیزانی که درپروژه ابرسانی روستا هرگونه تلاش وزحمتی رامتحمل گردیدند تقدیر وتشکر نماییم "والسلام
در دل شب، اين شب متروک و سرد
اين شبِ لبريزِ غزلهاي درد
اين شب آشفته نامهربان
اين شب دل مردهي بيناگهان
با دلي آزرده و پايي به گِل
حسرت شمشير شهادت به دل
همدم اندوه و سکوت و غمم
چشمِ پر از حسرت صد ماتمم
آنکه توانست و به تو دل نداد
دل به چراغِ شب ِ محفل نداد
قصهي مجنون و بيابان نکرد
رو به ره مشهدِ « چمران » نکرد
همدم « همّت » نشد و بازگشت
با غم و اندوه تو دمساز گشت ...
بانگ خوش قافله يادش بخير
شوق شب نافله يادش بخير
با عرض سلام و خوش آمدگویی به شما بازدید کننده گرامی: هدف بنده از راه اندازی وبلاگ معرفي روستاي گردشي -فرهنگ وباورهای مردم-رسومات محلی ونحوه زندگی مردم درروستا واطلاعات واخبار و.... . می باشد.امیدوارم بابضاعت اندک بتوانم در نیل به هدف موفق باشم .لذا خواهشمندم باارائه نظرات سازنده خود یاریم نمائید.با تشکر
ادرس ایمیل : shamsgardeshi@yahoo.com